Назад
...

24.07.2023

4 места за незабравим уикенд в Североизточна България

Водопади, зоокътове, пещери, паркове. Какво повече му трябва на човек, когато е на почивка или просто иска да забрави грижите си за няколко часа през уикенда. И къде другаде освен в североизточна България, може да намери всички тези места само на няколко километра разстояние?

Златен водопад, село Иванча

Мaлĸият, но живописен "Злaтeн вoдoпaд" ce нaмиpa в близост до вoдoпaд "Πиpинeшĸи джeндeм". Името му произлиза от цвета на скалите в местността, а наоколо е пълно с места за отдих.

Снимка: Друми в думи: https://drumivdumi.com/

Зоокът “Павликени”

Единственото място в България, където могат да се видят животни от вида патагонска мара - южноамерикански гризач, подобен на заек. Освен тях посетителите могат да видят още над 200 животни, сред които мечки, вълци, чакали и десетки видове фазани.

Снимки: Опознай.bg

Пещера “Орлова чука”

Само на 40 км от Русе, откритата през 1941 пещера Орлова чука е една от най-известните забележителности в околността. Тя е дом на прилепите от порода малък и голям подковонос. В пещерата са създадени отделни зали, в които се организират различни събития.

Снимка: сайт "Орлова чука"

“Младежки парк”, гр. Русе

Това е най-големият парк в града. Той разполага с розариум, където можете да се насладите на изключително богатство на цветове и аромати. Паркът също така е дом на най-стария паметник в Русе - Царев камък, известен още като Махмудовата колона.

Снимка: Опознай.бг

Североизточна България се отличава с изобилие от природни и културни забележителности, които предлагат уникални възможности за почивка и развлечения. Тези дестинации предлагат богат избор за тези от вас, които търсят приключение, красота и спокойствие. 

Научете какво ще бъде времето на всяко едно от тези кътчета само на vremetodnes.bg и планирайте своето следващо пътуване без да рискувате то да ви изненада.

Предишни: