Назад
...

09.11.2023

Картината днес – есенни багри

Да се наслаждаваш на смяната на сезоните и преливащите цветове, да улавяш красотата на природата, да си с отворени сетива за настоящия момент – това са миговете, които изпълват живота с вълшебство.

Рубриката Картината Днес е посветена на художниците, които през вековете са уловили и пресъздали красотата на заобикалящата ни среда.

Ниагарските водопади. Впечатляваща гледка, особено през есента – един от най-красивите сезони, когато да се разходим сред природата. А кога времето ще е подходящо за разходка в планината, парка или просто из града – проверете на vremetodnes.bg.

Thomas Cole, Distant View of Niagara Falls, 1830, Art Institute of Chicago, Chicago, IL, US

Есента през погледа на импресионизма. Носи чувство за промяна. Промяна на цветове, на пейзажи, на емоции.  За отиващото си старо и идващото ново.

Robert Julian Onderdonk, Fall Landscape

Насладете се на "Есен в Бавария" от бащата на абстракционизма – Кандински. Самата творба можете да видите в Център Жорж Помпиду в Париж. А какво ще е времето можете да видите на vremetodnes.bg, независимо дали сте в Бавария, в Париж или в някоя планинска хижа.

Wassily Kandinsky, Autumn in Bavaria, 1908, Georges Pompidou Center, Paris, France

Човек, природа, есен. Обикновен сюжет, пресъздаден по необикновен начин от гения на Винсент ван Гог.

Vincent van Gogh, The Walk - Falling Leaves, 1889, Van Gogh Museum, Amsterdam, Netherlands

И през този сезон можете да се насладите на топлите багри на цветния букет. А топло време ли ни очаква? Проверете на vremetodnes.bg.

Henri Fantin-Latour, Autumn Bouquet, 1862

Предишни: