Назад
...

08.03.2023

Картината днес – мека зима

Да се наслаждаваш на смяната на сезоните и преливащите цветове, да улавяш красотата на природата, да си с отворени сетива за настоящия момент – това са миговете, които изпълват живота с вълшебство.

Рубриката Картината Днес е посветена на художниците, които през вековете са уловили и пресъздали красотата на заобикалящата ни среда.

Бреговете на река Сена в Париж са прекрасни дори и в студена зимна утрин. Пожелаваме ви възможността да им се насладите. А какво ще е времето във френската столица винаги можете да проверите на vremetodnes.bg.

Camille Pissarro, The Louvre, Winter Sunlight, Morning, 1901

Меката зима тази година ни дари със спиращи дъха залези. Палитра от цветове, играещи със сетивата. Точно както в картината на Arkhyp Kuindzhi "Sunset in the winter. A coast of the sea".

Arkhyp Kuindzhi, Sunset in the winter. A coast of the sea, c. 1890

Зимен изгрев, слънчеви лъчи върху снега, натежали клони. Къде да отидете, за да се насладите на такава гледка, можете да проверите на vremetodnes.bg.

Lawren Harris, Winter Sunrise, 1913

Меката зима тази година не ни попречи да се насладим на снежни пейзажи като този в картината "Winter. Sunlight on The Hoar Frost" на Arkhyp Kuindzhi.

Arkhyp Kuindzhi, Winter. Sunlight on The Hoar Frost, c. 1890

Овчар със стадото си на фона на залязващото зимно слънце – пасторален пейзаж, който изпълва сетивата и ни напомня за връзката между човека и природата. А кога времето ще е подходящо за разходка в природата – проверете на vremetodnes.bg.

Joseph Farquharson, Herding Sheep in a Winter Landscape at Sunset

Предишни: