Назад
...

12.07.2023

Разходката днес: Плажове около Варна

Здравейте, приятели! Днес се отправяме към Северното Черноморие и пет по-неизвестни, но изключително красиви плажове, които ви препоръчваме да посетите.

Плаж Камчия 

Плаж Камчия е част от обширната пясъчна ивица на Българското Черноморие и е разположен до едноименния курорт. Съставен от три части с фин златист пясък, този плаж предлага идеални условия за спокоен отдих, водни спортове и активности като плажен волейбол. С рейтинг 7.9 той се нарежда на 12-то място сред плажовете на Северното Черноморие. Той се отличава с изключително бистра вода, естествена природна красота, отсъствие на платени чадъри и шезлонги и множество възможности за забавление. Тук се предлагат ястия на ниски цени, както и разнообразни варианти за настаняване. Плажът е идеален за семейства с деца, а едно от основните предимства, които го отличават от останалите, е естествената красота и богатата зеленина на района.

Плаж Шкорпиловци 

Плаж Шкорпиловци е привлекателно място, предлагащо голяма чиста морска ивица и идеални условия за семейна почивка. Той е незастроен, без големи хотели по брега и това го прави подходящ за спокоен отдих, а също така и за водни спортове. Въпреки големите си размери плажът няма камъни, а пясъкът е ситен и фин. Водата е чиста и много приятна за къпане през горещите месеци, а морското дъно тук е полегато без пропадания и подводни ями. Плажът е и доста примамлив за любителите на сърфа, уиндсърфа и кайта.

Разположен в близост до град Варна, той предлага лесен достъп до други курортни дестинации и забележителности. С общ рейтинг 8.3 плаж Шкорпиловци заема почетното трето място сред плажовете на Северното Черноморие.

Плаж Карвуна

Плаж Карвуна е слабо посещаем и неохраняем, а големината му го прави изключително подходящ за усамотен отдих .Ситният пясък и плитката вода в зоната за къпане  са идеални за семейства с малки деца. Мястото също така е отлично за къмпинг, като не разполага с множество заведения и ресторанти. Къмпингът е разположен в най-северната част на Българското Черноморие - само на 1 км. от село Крапец. Към днешна дата обаче той не функционира, но въпреки това можете да разположите собствена палатка или каравана. Този спокоен плаж се отличава с невероятна природна красота и чистота. Той предлага идеална възможност да се наслаждавате на тишина и спокойствие,  без да може да чуете друг шум освен този на морските вълни и морския бриз.

Плаж Кранево

Плажът при село Кранево е предпочитано място за семейства и двойки, които не обичат претъпканите курорти с много почивни станции и хотели. Плажната ивица на “Ванила бийч”, както още е известен, е дълга и просторна и особено подходяща за следобедни или вечерни романтични разходки по брега на морето. Интересното е, че плажовете на Кранево и Албена са един до друг и можете да се разхождате между двата курорта само вървейки по пясъка.

Плажната ивица е голяма, с чиста и топла вода, заведения за хранене и развлечения. Има достатъчно място за всички посетители, както и за спортни забавления като плажен волейбол и футбол. Разбира се, тук също може да се практикуват водни спортове като гмуркане или каране на водно колело и джет.

Плаж Болата

Плаж Болата, разположен на около 10 минути с кола от нос Калиакра, предлага красив залив и чисти води, обградени от червени скали и множество пещери. Той е част от резервата със същото име, над който минава един от главните пътища на мигриращите птици, а именно Виа Понтика. Освен това, поради високата влажност, тук могат да се забележат и други редки растителни и животински видове.

Плажът е малък,  но с изключително чиста вода и златист пясък. Обграден е с красивите типични за района червени скали с издълбани в тях пещери. Той изглежда непокътнат и естествен, за което допринася благодарение липсата на строителни дейности. Освен това водата му е плитка, кристално бистра и без никакви вълни и водорасли. Къмпингуването също е разрешено, както и достъпът на МПС, кемпери, каравани, велосипеди и организирани пешеходни походи.

А какво ще бъде времето на всеки един от тези плажове може да видите на: vremetodnes.bg 

Предишни: